merhabalar ben kız meslek lısesıne gırıyorum sılahlı sertıfıkam var sılahı devlettenmı alıyoruz yok sa kurumdan mı yoksa kendımızmı alıyoruz ben lıseye gırdıgımde lıse benı bır yere bıldırcekmı su sahıs burda calısıyor dıye valılıge bıldırılecekmı bu konuda bılgı verırsenız sevınırım
Siz liseye güvenlik görevlisi olarak giriyorsanız “silahsız” görev yapmak zorundasınız. Ayrıca silahlı çalışabileceğiniz bir görev de olsa, silahı sizi çalıştıran şirket temin eder. Sadece görev alanınızda ve görevli olduğunuz saatler içinde silah taşıyabilirsiniz, göreviniz bittiği anda da silahı görev yerinizde bırakırsınız. Yani özel güvenliklerin silahlı görev yapması, polis gibi silah taşıma hakkı aldığı anlamına gelmiyor. İşe girdiğinizde valiliğe bildiriminizi ise lise değil, sizi çalıştıran güvenlik şirketinin yapması gerekir. İyi günler.
mrb benim 2005 te aldığım silahsız sertfikam var ve ben bu senin başlarında silahlıya çevirdim kimliğimi sorum şu 5 yıl olan aktif süre ilk sartifika içinmi gcerli yoksa silahlıya çevirdiğim bu sene aldığım sertifikaya göre mi olacak
Beş yıllık süre ilk tarihe göre hesaplanıyor, kimliğinizi incelerseniz geçerlilik süresinde değişiklik olmadığını görürsünüz. Çünkü; bizler de kurum olarak uygulama, yani sadece silah eğitimi alanların sertifikalarına ilk tarihi yazmak zorundayız. İyi günler dilerim.
mrb ben 2006 aldıgım silahsıs kimlik kartımın süresi 2011 doluyor ve şuanda çalışıyorum ne yapmam gerekiyor
Sizin daha 2011 yılına kadar süreniz olduğu için şu an bir şey yapmanız gerekmiyor. Sürenizin dolmasına en fazla bir yıl, en az altı ay önce eğitim almak üzere başvurmuş olmanız gerekiyor. İyi günler dilerim.
aysel hanım benim 5 yıl 9 2010 da doluyor ne yapmalıyım tekrar kursa girecekmiyim aynı işlemler yapılacakmı iyi günler
Beş yıllık sürenizin dolmasına en fazla 1 yıl, en az 6 ay kala yenileme eğitimi almak üzere kursa gitmeniz gerekiyor. Silahlıların 60, silahsızların 50 saat eğitim alarak seviye tespitine yönelik bir sınava (kalma yok) girmeleri yeterli. Sağlık raporu ve vergi konusu henüz net değil, 2010′da kesinleşmesini umuyoruz. Aynı işlemleri sil baştan yapmak gerekmiyor, ama benzer belgeler hazırlanacak. İyi günler.
sn. yönetici yenileme eğitimin den sonra girilecek sınavda kalma yok demişsiniz;bu düşük not alınması durumun da da geçerlimi?
Evet geçerli. Yenileme eğitimleri kişinin bilgi seviyesini tespit amacına yönelik yapılıyor. Sonucunda kalma-geçme durumu yok. Alınan notlar sertifikada belirtilecek, işverenler bu notları görevde yükselme konusunda dikkate alabilecek. Ayrıca notunu yükseltmek isteyenler devam eden sınav haklarında seviye yükseltme sınavına girebilecekler. İyi günler.
sn.yönetici.güvenlik sertifikasıbnı aldıktan sonraa bu beş sene içinde neden dolduktan sonra tekrar sınava girilmesi şartmı zaten bu 5 sene önce sınavı hak kazanmış necden tekrar girilmesi şart koşuluyor??iyi günler
Özel güvenlik eğitimlerinin beş yılda bir alınması kanunla düzenlenmiş bir konu. Hangi düşüncelerle böyle yapılmasının uygun görüldüğünü ben de bilemiyorum. Ancak artık her meslekte, meslek içi eğitimler verilmeye başlandı. Yenileme eğitimi sonundaki sınavda başarı şartı aranmaması, eğitimlerin bir nevi meslek içi eğitim gibi düşünülmesinden olabilir. İyi günler dilerim.
bizler yenileme sınavından sonra maliyeye tekrar paramı yatıracagız,anlamış deyilim. 600 tl maaşla çalışıyoruz kurs parası,maliye parası bir maaş gidiyor bizler ne yapacagız bir ay boyunca nasıl geçinecegiz bu konuda bize yardımcı olurmusunuz
Çok haklısınız ve keşke yardımcı olabilsem. Uzun bir süre sağlık raporunun tekrar istenmeyeceği konuşuldu ama sonra değişiklik yapılmadı. Vergi de şimdilik aynı şekilde, belli bir miktarı mı istenecek tamamı mı istenecek belli değil. Yenileme masraflarını kendileri karşılayanlar gerçekten zorlanıyor. Umarım vergi az bir miktar alınır da daha fazla mağduriyet olmaz. İyi günler diliyorum.
yenileme sınavında kalma yok demişşiniz yani sınavı kazanamayan bir kişi kimlik kartını yinede hak kazanmışmı olacak?
Sınavlara katılmak şartıyla kalma yok. Yani sınava katılıp düşük puan alanların da sertifika yenileme hakları var. Bu sınavda kazanamamak diye bir durum yok, sadece bilgi tespiti yapılıyor. Alınan puanlar sertifikaya yazılıyor. İşverenler, görevde yükselme veya yeni eleman seçiminde bu puanları değerlendirebilirler. Yönetmelik bu şekilde düzenlenmiş. İyi günler.
merhaba asyel hanım umarım iyisinizdir aklıma takılan bir kaç soru var kimlik yenileme sınavında harc ücreti tekrar yatırılacak diyorlar + kimlik yenileme egitiminde seviye yükseltmekte düşük not alırsak kimligimize el koyacaklarmış ve bu yenilemede bütün belgeler tekrar isteniyormuş bunların aslı varmı?acıklama yapıldımı?cevabınız için şimdiden teşşekkür ederim aysel hanım iş hayatınızda başarıların devamını dilerim..
Merhabalar Derya Hanım. Yenilemede tüm evrakın tekrar istendiği ve harcın yatırılması gerektiği doğru. Ama kimliğe el koymak nerden çıktı bilmiyorum, öyle bir şey yok. Süresi dolup yenileme eğitimi alanlar, sınava katılmak kaydıyla başarılı sayılıyorlar. Aldıkları puan da sertifikaya yazılıyor. İşverenler eleman alımında veya görevde yükselmede bu puanları dikkate alabilecekler. Bu nedenle yenileme sınavına girenlere isterlerse sınav seviye puanını yükseltme şansı tanınmış. Sonuç olarak kimliğe el koyma diye bir konu kesinlikle yok. İyi günler diliyorum.
merhaba aysel hanım ben suan özel güvenlikçi olarak calısıyorum fakat kımlık suremın bıtmesıne 4 ay kaldı. 6 ay onceden yenıleme ıcın basvurmam gerekıyormus sımdı 4 ay var ne yapmam gerekıyor veya son gune kadar beklesem bır sakıncası olurmu? simdiden tesekkur ederım ıyı calısmalar
Halen özel güvenlik olarak çalıştığınıza göre sürenin sonuna kadar beklememelisiniz. Çünkü sürenizin dolduğu gün çalışma izniniz iptal olur. 5188 kapsamındakilere ek süre verilmiyor. 18 Nisan sınavına girecek şekilde bir kursa kayıt yaptırabilirsiniz. Yeni kartınızın süresi, eski karta göre belirleneceği için süre açısından zararınız olmaz. İyi günler dilerim.
merhaba benim kimlik sürem 23 12 2010 doluyor nisan ayındaki sınava girsem örnegin sertifikamda haziran ayında cıksa sertifikanın cıktıgı tariften itibarenmi 5 yıl gecerli yoksa 23 12 2010 tarihinin üzerinden itibaren 5 yıl daha mı gecerli teşekkür ederim
Sorduğunuz sorunun cevabı birkaç gün öncesine kadar belirsizdi. Ancak sitemizde de bulabileceğiniz (Yenilemede Son Dakika) emre göre, eğitiminizi erken de alsanız, yeni kimliğinize yazılacak süre eski kimlik kartınıza göre belirlenecek. Yani 18 Nisan sınavına da girseniz yeni kimliğinizin süresi 23.12.2010′da başlayacak. Bu şekilde erken eğitim alanların sürelerinin azalması şeklindeki zararları giderilmiş oluyor. İyi günler dilerim.
merhabalar 2010 yılı yeni güvenlık kanunları ile birdaha sınav olmayacakmış ben 2008 yılında silahlı güvenlik kimligi aldım bir daha sınava girmetecegime göre 2008 yılındaki aldıgım kimliklemi devam edecegiz birde güvenlık zamlarıyla ilgili konuşursanız sevinirim simdiden teşekkür ederim
5 yılı dolduranların yenileme eğitimi kaldırılmadı, yani mevcut duruma göre 5 yılınız dolunca sınava girmeniz gerekir. Zamlar ve eğitimlerin kaldırılmasına dair haberlerle ilgili kesin bir bilgimiz olmadığı için hiç değinmedik. O haberlerde geçen konular, yıllardır söylenir ama bir türlü gerçekleşmedi. Gerçekleşmesi için somut adımlar atılmasını gönülden destekleyerek bekliyoruz şimdilik. İyi günler.
iyi günler yenileme sınavında 86 48 20 (20 atış) puanım bu ancak ortalama 77 düşüyor buda tabiki kötü puan demek bunu yükseltmek için ne zamana kadar yükseltebilirim 25 dönem yenileme birde 324 tl kart ücreti kalkacakmı son olarak güvenlik maaş yasası tahmini onaylama kaçyıl sürer yoksa sizce hemen yürürlüğe girermi teşekkürler
Yazılı kısım notlarınız iyi aslında, ortalamayı atış düşürmüş. Kalan sınav haklarınızı, sınav seviye puanınızı yükseltmek için kullanabilirsiniz. 18 Nisan 2010′daki sınava, kurs aldığınız yere tekrar sınav ücreti yatırarak girebilirsiniz. Kimlik vergisi “şimdilik” alınmıyor. Kaldırılırsa sorun yok, kaldırılmazsa yeni kimliği alırken dekontunu isteyebilirler. Genel beklenti yenilemeden tamamen kalkacağı yönünde, inşallah gerçekleşir. Maaş konusundaki iyileştirmeler de alt komisyonda görüşülmüş ama genel kurulda ne zaman görüşülür, nasıl sonuçlanır konusunda bir bilgim yok. Umarız bir an önce olumlu bir sonuç alınır. İyi günler dilerim.
ii günler.ben yenileme ile ilgili deil de bu ücretlerin artışıyla ilgili bişey sormak istiyorum.asgari ücretin iki katı olucak ve buda alkt komisyonda.bu yasa çıkınca 1.70 boy şartı aranacak deniyor.bu standarta uymayan güvenlikçiler elenecek deniyor.bu konuda bilgi alabilirmiyim.ayrıca kazanılan hak geri alınmaz ve ortada zamanında kazanılan bir hak var.tşkkrler ii günler
Komisyondaki tasarıda boy şartı olduğuna dair bir bilgi yok. Sadece temel eğitimin 200 saate çıkarılacağı, kartların süresiz olacağı, ancak beş yılda bir yenileme eğitimi ve sağlık raporu uygulamasının devam edileceği, branş eğitimiyle ilgili detaylar ve özlük haklarının iyileştirilmesi gibi hususlar basında yer aldı. Bunun dışında belirttiğiniz husus yok. Bu tür düzenlemeler duyulduğunda, maalesef ilgili-ilgisiz bir çok dedikodu da çıkıyor. İyi günler dilerim.
selamlar. benim sorum şu. güvenlik harcı beş sene once yatırdık bize bir daha alınmayack denildi şimdide farklı bilgiler verilıyor.net bir karar varmı tşk ler….
Yenileme eğitimleri ilk başladığında vergi alınacaktı. Sitemizde YENİLEMEDE SON DAKİKA başlıklı EGM’nin emrinde de görebileceğiniz gibi şimdilik vergi alınmıyor. Yenileme eğitimi sonucu sertifika aldıysanız yeni kimlik kartı yazdırma ve vergi yatırma işlemi dışında tüm belgeleri hazırlayıp emniyete soruşturma için vermeniz gerekiyor. Vergi konusunda yasal değişiklik gerçekleşirse ödeme yapmadan yeni kimliğinizi alabilirsiniz. İyi günler.
bizler 657devlet memuru ve 5188 güvenlık yasasına tabiyiz.yenılemeyi herhangi sebebten geçemezsek saglık veya güvenlık soruşturması.sertivikayı alamazsak ne olacak.kanunda bellımi
Yenileme sınavlarında kalma yok. Güvenlik soruşturması olumsuz olursa memuriyetiniz tehlikeye girebilir. Güvenlikten ayrılmak istiyorsanız tek yol sanırım olumsuz rapor olabilir. Henüz iki yenileme sınavı geçti, duyumlarımıza göre olumsuz rapor alanlar personel havuzuna atılıyor. Ama kurumunuzun uygulamasını bilemem, bu nedenle de yanlış yönlendirmek istemem. Kurumunuzdan araştırmakta fayda var. İyi günler dilerim.
hocam mrhb ben 3.yenılemede 54_40_20 aldım ortalama 57 düsüyor. demek ıstedıgım su aldıgım puan yeterlı mı yok sa tekrar gırmeme gerek var mı
Yenilemede kalma-geçme yok. Dolayısıyla 57 puanla da işinize devam edebilirsiniz. Ama işyerinizde puanların dikkate alınması durumu varsa veya iş değiştirme ihtimaliniz varsa en az 70 olacak şekilde puan almanızda yarar var. Yani puanınızın yeterli olup olmaması işyerinizdeki durumlara bağlı. Kamuda çalışanlardan 10-20 puan alanlar var, ama onların iş kaybı endişesi yok. Puanların sertifikalara yazılması ve seviye yükseltme sınavı hakkı tanınması, bu puanların bir gün mutlaka dikkate alınacağını gösteriyor. İyi günler dilerim.
mrh hocam ben size bişey soracaktım diyelimki iş buldum peki bu özel güvenliğin belli bir yaş sınırlanması varmı çünkü çalışanlara bakıyorum hep genç arkadaşlar çalışıyo demek istediğim belli bir yaştan sonra çalıştırmıyorlarmı acaba bunun hakkında bilgi alabilirbiyim..
Genelde gençler için iş sahası olduğu, gençlerin tercih edildiği bir gerçek. Ama sadece genç olmak, yüksek okullar bitirmek, iş bulmak veya bulunan işte kalıcı olmak anlamına gelmiyor. Herşeyden önemlisi iş ahlâkı, sorumluluk duygusu gibi niteliklere sahip olmak gerekiyor. Bu nedenle yaşı sorun etmemenizi tavsiye ederim. 40-60 yaş aralığında kursiyerlerimizden işi hazır olup sadece sertifikayı bekleyenler var. Özellikle ortaöğretim okul güvenliğinde personelini belli yaşın üstünde arayan işyerleri de var. Biraz sabırlı olmak ve araştırmak gerekebilir. İyi günler dilerim.
sertifikamı 2007 yılında aldım 2012 yılında doluyor sadece kurs parası vereceğiz dimi? bide her beş yılda değişecekmi? bize masrafı ne kadar olacak yenileceğimiz zaman? teşekkürler
Kimliğinizdeki sürenin dolmasına en az altı ay kala yenileme eğitimi için herhangi bir kursa kayıt olmanız zorunlu. Kimlikler beş yıl geçerli, bu beş yıl dolduğunda kalma-geçme durumu olmayan bir sınavla kimliğin yenilenmesi gerekiyor. Silahlı için 60, silahsız için 50 ders saati süreli bir eğitim sözkonusu. Bu eğitimin sonunda tıpkı temel sınavına girdiğiniz gibi bir sınav yapılıyor. Bu sınavda başarı şartı yok, sadece seviye belirleniyor. Kimlik yenileme için şimdilik sadece kurs ve rapor gideri büyük masraf sayılır. Verginin tekrar yatırılması konusu net değil. Bu yıl ilk defa beş yılı dolanların işlemleri başladığı için bazı konular netleşemedi. Yeni dizayn kimlikler teslim edilirken verginin tekrar istenip istenmeyeceği konusu açıklık kazanacak diye umuyoruz. İyi günler dilerim.
Siz liseye güvenlik görevlisi olarak giriyorsanız “silahsız” görev yapmak zorundasınız. Ayrıca silahlı çalışabileceğiniz bir görev de olsa, silahı sizi çalıştıran şirket temin eder. Sadece görev alanınızda ve görevli olduğunuz saatler içinde silah taşıyabilirsiniz, göreviniz bittiği anda da silahı görev yerinizde bırakırsınız. Yani özel güvenliklerin silahlı görev yapması, polis gibi silah taşıma hakkı aldığı anlamına gelmiyor. İşe girdiğinizde valiliğe bildiriminizi ise lise değil, sizi çalıştıran güvenlik şirketinin yapması gerekir. İyi günler.
Beş yıllık süre ilk tarihe göre hesaplanıyor, kimliğinizi incelerseniz geçerlilik süresinde değişiklik olmadığını görürsünüz. Çünkü; bizler de kurum olarak uygulama, yani sadece silah eğitimi alanların sertifikalarına ilk tarihi yazmak zorundayız. İyi günler dilerim.
Sizin daha 2011 yılına kadar süreniz olduğu için şu an bir şey yapmanız gerekmiyor. Sürenizin dolmasına en fazla bir yıl, en az altı ay önce eğitim almak üzere başvurmuş olmanız gerekiyor. İyi günler dilerim.
Beş yıllık sürenizin dolmasına en fazla 1 yıl, en az 6 ay kala yenileme eğitimi almak üzere kursa gitmeniz gerekiyor. Silahlıların 60, silahsızların 50 saat eğitim alarak seviye tespitine yönelik bir sınava (kalma yok) girmeleri yeterli. Sağlık raporu ve vergi konusu henüz net değil, 2010′da kesinleşmesini umuyoruz. Aynı işlemleri sil baştan yapmak gerekmiyor, ama benzer belgeler hazırlanacak. İyi günler.
Evet geçerli. Yenileme eğitimleri kişinin bilgi seviyesini tespit amacına yönelik yapılıyor. Sonucunda kalma-geçme durumu yok. Alınan notlar sertifikada belirtilecek, işverenler bu notları görevde yükselme konusunda dikkate alabilecek. Ayrıca notunu yükseltmek isteyenler devam eden sınav haklarında seviye yükseltme sınavına girebilecekler. İyi günler.
Özel güvenlik eğitimlerinin beş yılda bir alınması kanunla düzenlenmiş bir konu. Hangi düşüncelerle böyle yapılmasının uygun görüldüğünü ben de bilemiyorum. Ancak artık her meslekte, meslek içi eğitimler verilmeye başlandı. Yenileme eğitimi sonundaki sınavda başarı şartı aranmaması, eğitimlerin bir nevi meslek içi eğitim gibi düşünülmesinden olabilir. İyi günler dilerim.
Çok haklısınız ve keşke yardımcı olabilsem. Uzun bir süre sağlık raporunun tekrar istenmeyeceği konuşuldu ama sonra değişiklik yapılmadı. Vergi de şimdilik aynı şekilde, belli bir miktarı mı istenecek tamamı mı istenecek belli değil. Yenileme masraflarını kendileri karşılayanlar gerçekten zorlanıyor. Umarım vergi az bir miktar alınır da daha fazla mağduriyet olmaz. İyi günler diliyorum.
Sınavlara katılmak şartıyla kalma yok. Yani sınava katılıp düşük puan alanların da sertifika yenileme hakları var. Bu sınavda kazanamamak diye bir durum yok, sadece bilgi tespiti yapılıyor. Alınan puanlar sertifikaya yazılıyor. İşverenler, görevde yükselme veya yeni eleman seçiminde bu puanları değerlendirebilirler. Yönetmelik bu şekilde düzenlenmiş. İyi günler.
Merhabalar Derya Hanım. Yenilemede tüm evrakın tekrar istendiği ve harcın yatırılması gerektiği doğru. Ama kimliğe el koymak nerden çıktı bilmiyorum, öyle bir şey yok. Süresi dolup yenileme eğitimi alanlar, sınava katılmak kaydıyla başarılı sayılıyorlar. Aldıkları puan da sertifikaya yazılıyor. İşverenler eleman alımında veya görevde yükselmede bu puanları dikkate alabilecekler. Bu nedenle yenileme sınavına girenlere isterlerse sınav seviye puanını yükseltme şansı tanınmış. Sonuç olarak kimliğe el koyma diye bir konu kesinlikle yok. İyi günler diliyorum.
Halen özel güvenlik olarak çalıştığınıza göre sürenin sonuna kadar beklememelisiniz. Çünkü sürenizin dolduğu gün çalışma izniniz iptal olur. 5188 kapsamındakilere ek süre verilmiyor. 18 Nisan sınavına girecek şekilde bir kursa kayıt yaptırabilirsiniz. Yeni kartınızın süresi, eski karta göre belirleneceği için süre açısından zararınız olmaz. İyi günler dilerim.
Sorduğunuz sorunun cevabı birkaç gün öncesine kadar belirsizdi. Ancak sitemizde de bulabileceğiniz (Yenilemede Son Dakika) emre göre, eğitiminizi erken de alsanız, yeni kimliğinize yazılacak süre eski kimlik kartınıza göre belirlenecek. Yani 18 Nisan sınavına da girseniz yeni kimliğinizin süresi 23.12.2010′da başlayacak. Bu şekilde erken eğitim alanların sürelerinin azalması şeklindeki zararları giderilmiş oluyor. İyi günler dilerim.
5 yılı dolduranların yenileme eğitimi kaldırılmadı, yani mevcut duruma göre 5 yılınız dolunca sınava girmeniz gerekir. Zamlar ve eğitimlerin kaldırılmasına dair haberlerle ilgili kesin bir bilgimiz olmadığı için hiç değinmedik. O haberlerde geçen konular, yıllardır söylenir ama bir türlü gerçekleşmedi. Gerçekleşmesi için somut adımlar atılmasını gönülden destekleyerek bekliyoruz şimdilik. İyi günler.
Yazılı kısım notlarınız iyi aslında, ortalamayı atış düşürmüş. Kalan sınav haklarınızı, sınav seviye puanınızı yükseltmek için kullanabilirsiniz. 18 Nisan 2010′daki sınava, kurs aldığınız yere tekrar sınav ücreti yatırarak girebilirsiniz. Kimlik vergisi “şimdilik” alınmıyor. Kaldırılırsa sorun yok, kaldırılmazsa yeni kimliği alırken dekontunu isteyebilirler. Genel beklenti yenilemeden tamamen kalkacağı yönünde, inşallah gerçekleşir. Maaş konusundaki iyileştirmeler de alt komisyonda görüşülmüş ama genel kurulda ne zaman görüşülür, nasıl sonuçlanır konusunda bir bilgim yok. Umarız bir an önce olumlu bir sonuç alınır. İyi günler dilerim.
Komisyondaki tasarıda boy şartı olduğuna dair bir bilgi yok. Sadece temel eğitimin 200 saate çıkarılacağı, kartların süresiz olacağı, ancak beş yılda bir yenileme eğitimi ve sağlık raporu uygulamasının devam edileceği, branş eğitimiyle ilgili detaylar ve özlük haklarının iyileştirilmesi gibi hususlar basında yer aldı. Bunun dışında belirttiğiniz husus yok. Bu tür düzenlemeler duyulduğunda, maalesef ilgili-ilgisiz bir çok dedikodu da çıkıyor. İyi günler dilerim.
Silahlı eğitim alabilmek için askerlik yapmış olma şartı yok. Lise mezunu ve 21 yaşını doldurmuş olmanız yeterli. İyi günler dilerim.
Yenileme eğitimleri ilk başladığında vergi alınacaktı. Sitemizde YENİLEMEDE SON DAKİKA başlıklı EGM’nin emrinde de görebileceğiniz gibi şimdilik vergi alınmıyor. Yenileme eğitimi sonucu sertifika aldıysanız yeni kimlik kartı yazdırma ve vergi yatırma işlemi dışında tüm belgeleri hazırlayıp emniyete soruşturma için vermeniz gerekiyor. Vergi konusunda yasal değişiklik gerçekleşirse ödeme yapmadan yeni kimliğinizi alabilirsiniz. İyi günler.
Yenileme sınavlarında kalma yok. Güvenlik soruşturması olumsuz olursa memuriyetiniz tehlikeye girebilir. Güvenlikten ayrılmak istiyorsanız tek yol sanırım olumsuz rapor olabilir. Henüz iki yenileme sınavı geçti, duyumlarımıza göre olumsuz rapor alanlar personel havuzuna atılıyor. Ama kurumunuzun uygulamasını bilemem, bu nedenle de yanlış yönlendirmek istemem. Kurumunuzdan araştırmakta fayda var. İyi günler dilerim.
27 ci sorunun cevabı geldi. osmaniyede.
soruların cevaplarını verdiler.sizler nerdesiniz.
Yenilemede kalma-geçme yok. Dolayısıyla 57 puanla da işinize devam edebilirsiniz. Ama işyerinizde puanların dikkate alınması durumu varsa veya iş değiştirme ihtimaliniz varsa en az 70 olacak şekilde puan almanızda yarar var. Yani puanınızın yeterli olup olmaması işyerinizdeki durumlara bağlı. Kamuda çalışanlardan 10-20 puan alanlar var, ama onların iş kaybı endişesi yok. Puanların sertifikalara yazılması ve seviye yükseltme sınavı hakkı tanınması, bu puanların bir gün mutlaka dikkate alınacağını gösteriyor. İyi günler dilerim.
Genelde gençler için iş sahası olduğu, gençlerin tercih edildiği bir gerçek. Ama sadece genç olmak, yüksek okullar bitirmek, iş bulmak veya bulunan işte kalıcı olmak anlamına gelmiyor. Herşeyden önemlisi iş ahlâkı, sorumluluk duygusu gibi niteliklere sahip olmak gerekiyor. Bu nedenle yaşı sorun etmemenizi tavsiye ederim. 40-60 yaş aralığında kursiyerlerimizden işi hazır olup sadece sertifikayı bekleyenler var. Özellikle ortaöğretim okul güvenliğinde personelini belli yaşın üstünde arayan işyerleri de var. Biraz sabırlı olmak ve araştırmak gerekebilir. İyi günler dilerim.
Kimliğinizdeki sürenin dolmasına en az altı ay kala yenileme eğitimi için herhangi bir kursa kayıt olmanız zorunlu. Kimlikler beş yıl geçerli, bu beş yıl dolduğunda kalma-geçme durumu olmayan bir sınavla kimliğin yenilenmesi gerekiyor. Silahlı için 60, silahsız için 50 ders saati süreli bir eğitim sözkonusu. Bu eğitimin sonunda tıpkı temel sınavına girdiğiniz gibi bir sınav yapılıyor. Bu sınavda başarı şartı yok, sadece seviye belirleniyor. Kimlik yenileme için şimdilik sadece kurs ve rapor gideri büyük masraf sayılır. Verginin tekrar yatırılması konusu net değil. Bu yıl ilk defa beş yılı dolanların işlemleri başladığı için bazı konular netleşemedi. Yeni dizayn kimlikler teslim edilirken verginin tekrar istenip istenmeyeceği konusu açıklık kazanacak diye umuyoruz. İyi günler dilerim.