Kimlik kartı başvurumu yaptım. Soruşturma ne kadar sürede sonuçlanır?

14 Şubat 2009 tarihinde yayinlandi

 

Yaklaşık olarak ; silahlıların 4-6, silahsızların 2-4 hafta içinde kimlik kartları onaylanmaktadır.  Onay süresi ile ilgili net bilgiyi, evrakınızı teslim ederken ilgili emniyet birimine sormanızı öneririz. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi bu şekilde alabilirsiniz. Çünkü; kimlik onay işlemleri her ilin iş yoğunluğuna göre değişik sürelerde sonuçlanabilmekte, standart bir zaman aralığı verilememektedir. (Onay süreleri İstanbul’da daha uzun sürmektedir)

Bu yazı bugün : 21, toplamda : 28940 kişi tarafından okundu.

  1. 02 Nisan 2012 - 16:04 | #1

    bilal :

    slm hocam ben 2006 da sertifikamı aldım ama kimliğimi almadım şimdi yenileme sınavına gircem mayısta bana diyorlarki kimlik kartı 2010 dan beri verilmiyormuş

    Kimlik verilmeme işlemi, kimliği olduğu halde yenileme eğitimi alanlar için geçerli. Sizin daha önce kimliğiniz olmadığı için yenileme sertifikanızla birlikte başvurduğunuzda kimlik alabilirsiniz. İyi günler.

  2. 02 Nisan 2012 - 16:05 | #2

    ibrahim :

    slm 12 mart 2012 de evraklarımı emniyete teslim ettim ne zaman belli olur tş.istanbul

    İstanbul’da kimlik onayları diğer şehirlerden daha uzun sürüyor. Bu konuda en net bilgiyi evrakı teslim ettiğiniz emniyet biriminden almanız mümkün. Ayrıca kursunuz da aynı ilde olduğu için yaklaşık bir tarih verebilir. İyi günler.

  3. 12 Nisan 2012 - 17:31 | #3

    murat :

    mrb hocam yenileme silahsız evraklarımı tamamlayıp özel güvenlik şube müdürlügüne yaklasık 3 hafta önce teslim ettim.burdaki yazılarınızıda okudum.yenileme için müracat edildiginde eski kimlik kartıyla çalışabilecegimizi söylüyorsunuz.ancak teslim ettigim yerdeki güvenlik şube müdürlügü çalışamazsın.elime bir kagıt tutuşturup burdaki site linkinden takip et ordan görürsün dedi.yeni kimlikler zaten dagıtılmıyor.bu yüzden verilen linklerden herhangi bir bilgilenme olayımız yok.cünkü site güncel degil.2010 senesinden sonra site durmuş.kimlik kartlarının dagıtımı yapılmadıgı için.direk özel güvwenlik şube müdürlügüne başvurup sonucumu ögrenebilirmiyim? ve gecici bir çalışma izin belgesimi veriyorlar kimlik kartları çıkana kadar? teşekkürler…

    Kimlik süreniz dolduktan sonra yenileme eğitimi alıp başvuru yaptıysanız soruşturmanın sonuçlanmasını bekletirler. Yenileme eğitimi alanların yeni kimlikleriyle ilgili henüz bir gelişme yok. Çalışabilmeniz için yeni kimliği değil, soruşturmayı beklersiniz. Soruşturma olumlu sonuçlandığında buna ilişkin size verecekleri belge ve eski kimliğinizle çalışmanız mümkün. Eğer verdikleri web sitesinden takip etmeniz mümkün değilse yaklaşık bir ay kadar bekleyip bizzat veya telefonla sorup öğrenmenizi tavsiye ederim. İyi günler.

  4. 26 Nisan 2012 - 18:03 | #4

    ömer :

    slm hocam.benim kimliğimin süresi şubat ayında bitti ve yenilemeyi düşünüyorum.yapılacak işlemleri yazarmısınız rica etsem.bide kimliği aldığım kursmu olmalı illaki başka kurs olurmu yenilemek için.

    Bulunduğunuz ildeki kurslardan birine başvurup yenileme eğitimi almanız gerekir. Daha sonra 05 Ağustos 2012′de yapılacak sınava girmeniz mümkün. Bu sınavda kalma-geçme yok, sadece sınavlara katılmak zorunlu. Sertifikayı aldıktan sonra da istenen belgeleri kursunuzdan öğrenip ikamet ettiğiniz il emniyetine kimlik yenileme için başvurmanız gerekir. Kursu dilediğiniz ilden alabilirsiniz. Sadece kimlik başvurusunun ikamet kaydı olan ilden yapılması zorunlu. İyi günler.

  5. 27 Nisan 2012 - 16:33 | #5

    bayram :

    hocam ben 6 nisanda kart başvurusu yaptım halen çıkmadı istanbul gibi büyük illerde ne kadar zamanda çıkar sizce SİLAHSIZ ÖZEL GVENLİK

    İstanbul’da gerek sertifika gerekse kimlik onayları diğer illerden uzun sürüyor. Gerçekçi bir tahmin yapacak bilgiye sahip değilim. Ankara’da silahsız kartlar 3-4 haftada onaylanıyor. İstanbul için doğru bilgiyi sanırım kursunuzdan almanız gerekir. İyi günler.

  6. yakup
    08 Mayıs 2012 - 16:23 | #6

    merhabalar sormak istediyim herkes neden işini yapmıyo bu kadar insanı mağdur ediyo yazık deyilmi nasıl vicdanları rahat ediyo

  7. 10 Mayıs 2012 - 16:38 | #7

    cevdet :

    mrhb….ben Kocaeli üniversitesi ozel güvenlik ve koruma bölumünü bitirdim. ben kimlik cıkarmayı dusunuyorum ne yapmam gerekıyor . tsk ederımm.

    Başvuru yapacağınız il emniyetinin istediği evrakları hazırlayıp başvuru yapmanız gerekir. Sitemiz ana sayfada Sınavı Kazananların Yapması Gerekenler bölümünde genel bilgi verildi. Ancak bazı illerde belge adetleri vb. hususlarda farklı talepler olabildiği için ilinizdeki uygulamayı öğrenip başvurmanızda yarar var. Sertifika yerine önlisans belgenizi vermeniz yeterli olur. Silahsız olduğunuz için poliklinikten rapor almanız gerekir. İyi günler.

  8. 14 Mayıs 2012 - 16:21 | #8

    MEHMET :

    hocam 2008de sertifikayı aldım ama kimlik kartını çıkaramadım.şimdi alabilirmiyim kimlik kartı.iyi günler

    Kimlik kartı için gereken belgeleri kursunuzdan veya il emniyetinden öğrenip başvuru yapabilirsiniz. Alacağınız kimlik 2013′e kadar geçerli olur. Süre dolmadan en az altı ay önce yenileme eğitimi alarak beş yıl daha uzatabilirsiniz. İyi günler.

  9. 14 Mayıs 2012 - 16:22 | #9

    enver :

    slm hocam ben emniyete verdim evraklarımı bir hafta oldu ama çıkmadı kimlik kartım ne zaman içinde çıkar öğrenebilirmiyim KONYA ÖZEL GÜVENLİK

    Kimlik onay süreleri illere göre değiştiği için bu sorunuza en doğru cevabı evrakı teslim ettiğiniz emniyet biriminden alabilirsiniz. Genel olarak silahlılar 4-6, silahsızlar 3-4 hafta bekler. İyi günler.

  1. 14 Şubat 2009 - 21:55 | #1
Yorum Sayfaları: Önceki « 1 2 3 4 Hepsini Göster