Sıkça Sorulan Sorular
Özel Güvenlik Görevlisi olabilmek için bilmemiz gereken ve sıkça karşımıza çıkacak olan sorunların cevaplarını buradan ulaşabilirsiniz.
Sorularınızın cevaplarını bulamıyorsanız eğer 0312 418 13 06 telefondan lütfen bizimle irtibata geçiniz.
SIKÇA SORULAN SORULAR
1. Özel güvenlik görevlisi olabilmek için yaş şartı var mıdır?
2. Özel güvenlik görevlisi olabilmek için eğitim şartı nedir?
3. Silahsız kimliğim var, silahlıya çevirmek için ne yapmam gerekir?
5. Silahsız kimliğimi silahlıya çevirirken beş yıllık süre nasıl hesaplanıyor?
7. Özel güvenlik kursuna kayıt için gerekli belgeler nelerdir?
8. Özel güvenlik görevlisi olabilmek için gerekli sağlık şartları nelerdir?
9. Boy ve kilo ile ilgili şartlar nelerdir?
10. Özel güvenlik olabilmek için askerlik yapma şartı var mıdır?
11. Temel eğitimde başarılı olabilmek için sınavdan kaç puan almam gerekir?
12. Silah yazılısı ve atış puanlaması nasıl yapılıyor?
13. İlk sınavda başarısız oldum, kaç sınav hakkım var, kurs merkezine tekrar ücret ödemem gerekir mi?
14. Sınav yerleri ne zaman belli olur?
15. İkamet ettiğim il dışında bir ilde kurs görebilir miyim?
16. Belge aldığım kurumdan başka bir kurumda çalışabilir miyim ?
17. Eğitim atışı nedir, kaç mermi ile yapılır ?
18. Özel güvenlik sınavını kazandım, kimliğimi çıkarmak için hangi belgeleri hazırlamam gerekir?
19. Sınava silahlı girdim, ancak silahsız kazandım ne yapmam gerekiyor?
21. Kimlik kartı başvurumu yaptım. Soruşturma ne kadar sürede sonuçlanır?
23. Beş yıllık süre dolunca ne yapmak gerekir?
24. Sınav ücretleri ve tarihleri illere göre değişir mi?
25. Sınavları kazandım kimliğimi ne kadar sürede çıkarmam gerekir?
26. Sınav tarihlerini nasıl öğrenebilirim, ne kadar süre önce kayıt olmalıyım?



Silahlı geçtiniz sanırım. Toplamda 126 puan almışsınız. Tebrikler.
Temel eğitim notunuz 70′den fazla olduğu için silah toplamında en az 50 alarak silahlı geçebilirsiniz. Bundan sonraki sınavın sadece silah yazılı ve atış bölümünden sorumlusunuz. Atışınız iyi olmadığına göre silah sorularında yüksek puan almaya çalışın. Hatta tamamını doğru yaparsanız 50 alırsınız ve atış yapmadan da silahlı geçebilirsiniz. Ama yine de riske girmemek açısından en az bir isabetli atış yapmaya çalışmalısınız. Sitemizde ÇALIŞMA NOTLARI bölümünde geçmiş silah sorularının tamamı mevcut. Ayrıca silahtan 80 soruluk bir çalışma dokümanı var, onu da mutlaka okumalısınız. Sınava ilk defa girdiyseniz üç hakkınız daha var. Sadece silah için bu sınav haklarınızı kullanabilirsiniz. Başarılar dilerim.
Hocam milliyet gazetesinde bi haber var özel güvenliklerin maaşi asgari ücretin 2 kati olacakmiş sizin bi bilgininiz varmi teşekkürler kolay gelsin
Silahlı özel güvenlik eğitimi 100 saatlik temel ve 20 saatlik silah bölümünden oluşur. Adayların mazeretsiz % 10 katılmama hakkı vardır. Bu da temel bölümde 10, silah bölümünde 2 saattir. Devamsızlıkların temel ve silah bölümlerinde ayrı ayrı hesaplanması gerekir. Siz temel bölümün tüm derslerine katılıp yoklama listelerini imzaladıysanız, kursunuz, bu katılımınızı iptal edemez. Ancak silahın atış bölümüne katılmadığınız için sınava “silahsız” girmeye hakkınız vardır. Poligonda atış yapıp mermi harcamadığınıza göre, sizin adınıza poligon ücreti de ödenmemiş olması gerekir. Sonuç olarak sınava silahsız girebilirsiniz. Henüz Nisan sınavı bildirimleri için vakit olduğuna göre, kursunuz tarafından yeni açılacak bir kursa “uygulama” olarak bildirebilirsiniz. Bunun için kursunuza silahlı eğitime katılamadığınızdan sınava silahsız girmeye hakkınız olduğunu, mümkünse sonraki kurslardan birine de uygulama olarak gösterilmenizi talep eden bir dilekçe verebilirsiniz. Size tavsiyem tehditkâr bir ifade kullanmadan yardımcı olmalarını talep etmenizdir. Bu talebiniz olumsuz karşılanır ve sizden tekrar kurs ücreti istenirse, yine olayı münakaşaya çevirmeden, durumu anlatır bir dilekçe ile bulunduğunuz il emniyetine başvurmak zorunda kalacağınızı bildirmenizdir. Burada gözden kaçırmamanız gereken nokta sizin silahsız sınava girmeye hakkınız olduğu, ancak bir sonraki kursa uygulama bildirilmenizin de kursunuzun inisiyatifinde olduğunu gözden kaçırmamanızdır. Bol şanslar dilerim.
sayın hocam dün bir haber çıkmış özel güvenlikçilerin maaşlarına alt sınır getiriliyormuş askari üsretin 2 katından az olmayacak bu ne kadar dogru ve ne zaman başlar
Silah kısmı 92, temel eğitim 68 olduğuna göre sertifika puanınız 80 olur. İyi günler.
Silah kısmından 92 almışsınız, bu notla silahlı geçebilmeniz için temel eğitim kısmından en az 50 almanız gerekir, 40 maalesef yetmez. Temel eğitimi geçemediğiniz için bir sonraki sınavın tamamından sorumlu olursunuz. Temel eğitimde başarılı olabilmek için geçmiş sınav sorularına çok çalışmanızı ve sitemizdeki Çalışma Notlarından yararlanmanızı tavsiye ederim. İyi günler.
44.soru bizce de hatalı ama yapacak bir şey yok. Orada verilen şıklardan trafik kazası hariç, yangın dahil hepsi doğal afet olabilir. Ancak bu doğal afet sorularında hep sorun yaşanıyor. 2-4.sınavlarda da “yıldırım düşmesi” afet sayılmış, daha sonra da afet olmadığı şeklinde doğru cevaplanmıştı. Sonuç olarak haklısınız. İyi günler.
26. sınav sorularını bulamadım ne zaman açıklanır lütfen cevap yazarmısınız?
26. sınav soruları ne zaman açıklanır
bilgiler için çok teşekkür ederim bu 3. atışım inşalah bunda geçerim iyi akşamlar
Bugün yayınlanan ve sitemizin Son Yazılar bölümünde bulabileceğiniz yeni emre göre, yenileme eğitimi alıp sınava girmek kaydıyla eski kimlik kartınızla çalışmaya devam edebileceksiniz. Ayrıca süre bitimi ile sınav arasında, sürenin erkene çekilmesi şeklinde adayın aleyhine olan durum da düzeltilmiş görünüyor. Buna göre temel eğitim sertifikasında yazılan süre dikkate alınacak. Sınavda kalma yok, hepsini geçmeniz sadece sınava katılmanıza bağlı. İyi günler dilerim.
Sınav sonuçları, sınavlardan yaklaşık iki hafta sonra açıklanıyor. 21 Şubat sınavının 05 Mart 2010 Cuma akşam saatlerinde açıklanmasını umuyoruz. Başarılar dilerim.
Silah eğitimi aldıktan sonra yeni sertifikanıza geçerlilik süresi olarak, eski sertifikanızdaki tarih yazılır. Yani silahlı eğitim almanız sürenizi uzatmaz. Ancak silah eğitimi alırsanız, yenilerken silahlı olarak yenileyebilirsiniz. Eğitim almadan beklerseniz, yenileme eğitimini de silahsız almanız gerekir. İyi günler.
Kimlik soruşturmanız tamamlanana kadar harcı yatırmanız gerekir. Dekontu teslim ederek kimliğinizi alabilirsiniz. İyi günler dilerim.
Mahkeme kararınızda “beraat” ettiğiniz belirtiliyorsa kimliğinizi silahlıya çevirebilirsiniz. Ama cezanı ertelendiyse veya paraya çevrildiyse olmaz. İyi günler.
ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim gerçekten güzel bir site çalışmanız var online deneme sorularnız olsun sınava hazırlanmamda yardımcı kaynak oldu başarılarnızın devamını dilerim tebrikler….