Yenileme Eğitimi Alanların Kimlik Müracaatı İçin Hazırlaması Gereken Belgeler

28 Nisan 2010 tarihinde yayinlandi

 

Yenileme eğitimi alanlar için  aşağıda hazırlanması gereken belgelerin listesi Ankara için sırasıyla  verilmiştir. Belgelerin detaylarıyla ilgili bilgilere  Sınavı Kazananların Yapması Gerekenler  ulaşabilirsiniz.

ANKARA DIŞINDAKİ İLLERDEN BAŞVURANLAR BELGE DETAYLARINI KURS MERKEZLERİNDEN ÖĞRENMELİDİRLER.

Dilekçe ile Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma Formu için tıklayınız.

 

ÖZEL GÜVENLİK KİMLİK KARTI YENİLEME BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER 

 

1. Eski özel güvenlik kimlik kartının fotokopisi

2. Dilekçe (tarih ve imzalı)

3. Arşiv araştırma formu (imzalı ve fotoğraflı 2 Adet, TC kimlik numarası yazılmış)

4. TC kimlik fotokopisi aslı ile

5. Adli sicil belgesi (ARŞİV ARAŞTIRMA’lı asıl suret, kaydı olanlar mahkeme kararı ekleyecek)

Diploma fotokopisi (noter onaylı veya kendi okulundan “Aslı Gibidir” onaylı) Ankara’dan eski ÖGG kimliğini aynen yenileyenler için (Örneğin; silahlı/silahlı, silahsız/silahsız şeklinde) diploma istenmiyor.

6.Sertifika aslı (kendiniz için mutlaka fotokopi alınız)

7. Vesikalık fotoğraf (2 adet)             

 NOT : Yukarıdaki belgeleri MAVİ PLASTİK BİR DOSYA içine sırasıyla yerleştirip AŞTİ içerisinde bulunan Öz.Güv.Ş.Md.lüğüne, BİZZAT vermeniz gerekmektedir.

 

Bu yazı bugün : 9, toplamda : 45201 kişi tarafından okundu.

  1. 06 Aralık 2011 - 12:10 | #1

    mustafa :

    hocam buu güvenlik arşv formunu nerden çıkaracaz bütürlü bulamıyorumm off

    Dilekçe ve arşiv araştırma formuna ilişkin link, bu sayfanın baş tarafında verildi. Dilekçeyi bulunduğunuz şehre göre yazmanız gerekir. İyi günler.

  2. 10 Aralık 2011 - 08:43 | #2

    ahmet :

    arkadaşlar benim kimlik kartım silahsızken yaklaşık iki ay önce silahlıya çevirip hiç bir işlem yapmadan yenileme sınavına girdim ve sertifikamı yeniledim şimdi gereken evraklar neler bana bi zahmet yardım ederseniz sevinirim

    Silahlı yenileme, silah temel sertifikalarınızla birlikte bulunduğunuz il emniyetine kimlik yenileme başvurusu yapmanız gerekir. Silah temel eğitiminden önce almış olmanız gereken heyet raporu ve adli sicil vb. belgeleri de hazırlamanız yeterli. Belge adetlerini kursunuzdan öğrenmenizi tavsiye ederim. Kimlik kartınız olduğu için tekrar vergi yatırmanız gerekmiyor. İyi günler.

  3. osman
    13 Aralık 2011 - 18:15 | #3

    yenileme için evrak teslim edecek arkadaşlar

    sertifikasız olarak evraklarınızı götürmeyin çünkü kabul etmiyorlar, boşuna yol parası vermeyin

  4. şenol aydın
    23 Aralık 2011 - 16:55 | #4

    76 akmışım eskı sınav sıstemı olsa 100 alırtım kesin..

  5. 06 Ocak 2012 - 17:52 | #5

    Gülii :

    Mrb.benim silahlı özel güvenlik kimlik kartım var 10 ocak 2012 de bitiyor.yenileme sınavına girdim sertifikamı aldım.tekrar yenileteceğim.ama sağlık raporu ve har. parası isteniyormu bilmiyorum net bir bilgi de alamıyorum ve nereye teslim ediyorduk unuttum bana yardımcı olursanız sevinirim.tşkr.ederim.acil cvp.

    Özel güvenlik kimlik kartı olanlardan, yenileme eğitimi sonunda harç parası ve rapor istenmiyor. Bu konuda yasal değişiklik yapıldığı için tereddüt de yok. Sadece; ÖGG kart fotokopisi, sertifikanın aslı, adli sicil, fotoğraf, arşiv araştırma formu, nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli. Ancak bu belgelerin listesini kursunuzdan almanızda yarar var. Çünkü bazı illerde istenen belgelerde, fotoğraf sayısı vb. küçük farklar olabiliyor. Başvuruyu ikamet kaydınızın olduğu ilden yapmanız gerekir. İkametiniz polis bölgesinde ise il emniyet müdürlüğüne, jandarma bölgesinde ise il jandarma komutanlığna başvurmanız yeterli. İyi günler.

  6. 06 Ocak 2012 - 17:54 | #6

    müslüm akbaş :

    ben yenıleme eğitimi kazandım ama gereken evraklar nelerdır bana sıralarsanız sevınırım

    Yenilemede istenen evrak listesi bu sayfanın başında belirtildi. Ancak tam listeyi kursunuzdan almanızda yarar var. Bazı illerde istenen belgelerde, fotoğraf sayısı vb. küçük farklar olabildiği için zaman kaybetmemiş olursunuz. İyi günler.

  7. 06 Ocak 2012 - 17:57 | #7

    Metin :

    Merhabalar.Ben kimliğimi yenileyeceğim ve bütün evraklarımı topladım yalnız diploma ile ilgili bir sorum olacak.Aslı ve fotokopisi istenmiş diplomanın aslını neden vermeliyiz,fotokopisi tek başına neden kabul edilmiyor.Ben diplomamı vermek istemiyorum çünkü.Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

    Kimlik başvurusunda diplomanın aslını görüp fotokopisini kabul ettikleri için asıl suret emniyette kalmıyor. Bu işlem noter ücretinden kurtardığı için iyi bir uygulama. Diğer türlü noter onaylı suret istenir ve oldukça pahalıya geliyor. İyi günler.

  8. mehmet
    11 Ocak 2012 - 04:11 | #8

    ben özel güvenlik görevlisiyim özel güvenlik şube bayrampaşaya geçmiş meslektaşlarım haberiniz olsun

  9. 11 Ocak 2012 - 17:10 | #9

    özkan :

    mrb ben yenileme sınavına girdim ve belgemi aldım ama daha kimliği yenilemedim eski kimlikle çalışıyorum bi sorun olurmu illaki kimliği yenilemem gerekirmi teşekkürler

    Yenileme eğitimi alanlara her ne kadar yeni kimlik verilmese de kimlik yenileme için başvurmak zorunlu. Başvuranların arşiv araştırması, adli sicili kontrol edilerek bir çeşit denetim sağlandığı için yenileme eğitimi almak ve kimlik yenileme için başvuru yapmak zorunlu. Bu nedenle herhangi bir mağduriyete uğramamak açısından başvurunuzu yapmanızda yarar var. İyi günler.

  10. 21 Ocak 2012 - 17:37 | #10

    Mehmet :

    Merhabalar hocam
    11.05.2012 tarihinde kartımın gecerlilik süresi doluyor. 25.03.2012 deki sınava gireceğim. Sertifikamda mayısın ilk haftasına yetişir dediler. Emniyete mayısın ilk haftası başvurduktan sonra eski kartımla çalışabilirmiyim. Ozamana kadar yeni kartların basımı başlamış olursa. Eski kartla çalışmamda bi sorun olurmu ???

    Yeni kimlik kartları muhtemelen o zamana kadar da çıkmamış olacak. Zamanında yenileme eğitimi almak kaydıyla eski kimlik kartlarının geçerliliği devam ediyor. Dolayısıyla özel güvenlikler açısından yeni kartlarının verilmemesinden kaynaklanan herhangi bir dezavantaj yok. 11.09.2011′de yapılan son yasal düzenleme ile süre kazanmak için sertifika almayı beklemeye gerek kalmadı, yenileme eğitimine başlamak bile işyerleri açısından yeterli. Sonuç olarak sizin açınızdan sorun yok. İyi günler.

  11. 23 Ocak 2012 - 17:09 | #11

    ercan :

    merhabalar hocam benim kimlik kartım 03.09.2012 de doluyor şuan yenileme temel eğitimindeyim sınav tarihi 25 mart olarak açıklandı halen çalıştığım projede güvenlik izni bekliyor sınava kimliğimin süresi bittinde girmem çalıştığım şirket açısından sorun yaratırmı?şimdiden teşekkürler.

    Kimlik sürenizin bitiş tarihini yanlış yazmadıysanız 03 Eylül 2012′ye kadar vaktiniz var görünüyor. Eğer 09 Mart 2012 demek istediyseniz süreniz dolduktan sonra sınava girmiş olacaksınız. Ancak bu işyeriniz açısından 11.09.2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan değişiklik nedeniyle sıkıntı yaratmaz. Bunun için kursunuzdan yenileme eğitimi aldığınız tarihleri ve 25.03.2011 sınavına girmeye hak kazandığınızı belirtir bir yazı alıp işyerinize vermeniz yeterli. İyi günler.

  12. 28 Ocak 2012 - 09:55 | #12

    VAROL :

    merhaba hocam benim sertifikamın süresi 11 nisan 2010 da sona erdi ben sertifikamı yenilemedim ama şimdi yeniletmek istiyorum inzlemem gereken yolu bana anlatırmısınız ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

    Bulunduğunuz ilde yenileme eğitimi veren kurslardan birine kayıt olup eğitim almanız gerekir. 25 Mart 2012′deki sınava girmek için zaman var. Alacağınız sertifikanın süresi bir öncekinin bittiği tarihten başlayacağını bilmenizde yarar var. İyi günler.

  13. 30 Ocak 2012 - 17:05 | #13

    Mehmet :

    Hocam şimdi ben istanbulda oturuyorum bu dilekçeyi ellemi yazıcaz yazdıktan sonra il güv.ş.müd.nemi yoksa istanbul emn.ş.müd.nemi göndericez lütfn yardım edin acil.

    Başvuru evraklarının daktilo veya bilgisayar çıktısı olması isteniyor. İstanbul’daki başvuru merkezlerini bilemiyorum. Sitemizin Bağlantılar bölümünde İstanbul için verilen linkten randevu almanız uygun olabilir. İkinci bir yol da muhtemelen bilecekleri için kursunuza sormanız sanırım. İyi günler.

  14. 02 Şubat 2012 - 10:16 | #14

    murat :

    bana lutfen yardım edermısınız
    guvenlık kartımı kaybettım ve bekarken almıstım sımdı evlendım soyadımda degıstı ne yapmam lazım hangı evraklar lutfen yardımcı olurmusunuz…. ve tekrardan para falan yatrmam lazımmı??

    Elinizde kaybettiğiniz kimlik kartının fotokopisi varsa veya geçerlilik süresi gibi bilgilere sahipseniz işiniz daha kolay olur. Yeni soyadınıza göre bir kimlik yazdırıp (Ankara’da iseniz Karizma Matbaası Tel: 418 20 92) hem kimliğinizi kaybettiğinizi hem de evlilikten dolayı soyadı değişikliği nedeniyle yeni kimlik kartı talep ettiğinizi belirtir bir dilekçe ile emniyete başvurabilirsiniz. Ayrıca evlenme cüzdanınızın ilk üç sayfa fotokopisi ve yeni nüfus cüzdanı fotokopinizi dilekçeye eklemeniz gerekir. Başvurduğunuzda yeni kimliğiniz çıkana kadar kullanmak üzere geçici bir belge verilir. İyi günler.

  15. murat
    02 Şubat 2012 - 11:16 | #15

    a.gulsen :

    cvp ıcın tesekkur ederım elımde fotokoposı yok ama sertıkıfamın fotokobısı var bu olurmu ankaradayım

    Elinizde kaybettiğiniz kimlik kartının fotokopisi varsa veya geçerlilik süresi gibi bilgilere sahipseniz işiniz daha kolay olur. Yeni soyadınıza göre bir kimlik yazdırıp (Ankara’da iseniz Karizma Matbaası Tel: 418 20 92) hem kimliğinizi kaybettiğinizi hem de evlilikten dolayı soyadı değişikliği nedeniyle yeni kimlik kartı talep ettiğinizi belirtir bir dilekçe ile emniyete başvurabilirsiniz. Ayrıca evlenme cüzdanınızın ilk üç sayfa fotokopisi ve yeni nüfus cüzdanı fotokopinizi dilekçeye
    eklemeniz gerekir. Başvurduğunuzda yeni kimliğiniz çıkana kadar kullanmak üzere geçici bir belge verilir. İyi günler.

  16. 02 Şubat 2012 - 11:53 | #16

    murat :

    cvp ıcın tesekkur ederım elımde fotokoposı yok ama sertıkıfamın fotokobısı var bu olurmu ankaradayım

    Sertifika fotokopinizle Karizma Matbaasına gidip kimliğinizi yazdırdıktan sonra fotoğraf yapıştırıp imzalamanız gerekir. Evlenme cüzdanı ve yeni nüfus belgenizin fotokopileri ile birlikte AŞTİ içerisinde bulunan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne bizzat başvurmanız halinde işleminiz hallolur. İyi günler.

  17. 03 Şubat 2012 - 15:06 | #17

    erdem :

    HOCAM MERHABA İYİYAKŞAMLAR DİLİYORUM ŞİMDİDEN BENİM KİMLİK SÜREMİN DOLMASINA DAHA VAR YALNIZ KAFAMA TAKILAN Bİ SORU VAR BNM BU ÇALIŞTIĞIM FİRMADA Kİ PROJEDE BENDEN ÖNCE Bİ ARKADAŞ VARDI ONUN SINAV SONUCUN DA BAŞARISIZ OLDUĞU BİLGİSİNİ ALMIŞLAR O ARKADAŞI DAHA DA FİRMADA ÇALIŞTIRMAMIŞLAR ÇIKARMIŞLAR KİMLİK YENİLEME DE BAŞARISIZ OLAN ARKADAŞLARI İŞ YERLERİ ALMIYCAKMI YADA NASIL OLCAK ŞİMDİDEN ÇOK TŞK EDİYORUM SİZLERE

    Yenileme sınavları seviye tespitine yönelik yapıldığı için başarı şartı aranmıyor. Ancak alınan puanlar sertifikaya yazıldığı için işyerleri baraj puan koyabiliyor. Bu konu tamamen işyerlerinin inisiyatifinde olduğundan yapacak bir şey yok. Dolayısıyla işini kaybetmek istemeyenler, sınavda işyerlerinin belirlediği puanı almak için çalışıyor. Siz zamanınız geldiğinde temel sınavlara çalışarak başarılı olabilirsiniz. İyi günler.

  18. 10 Şubat 2012 - 18:42 | #18

    Ebru :

    Selamlar. Benim haziran ayında kimligimin süresi doluyor, yeniletmem lazım. Kimligimi yeniletmek için Özel Güvenlik Kursları para alıyormu? Alıyorlarsa kaç para alıyorlar?? Acil bilgi verirsenin çok çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim….

    Kimlik yenileme kursları ücretli. Ancak illere göre rakam değiştiği için net bir bilgi vermek mümkün değil. Kimliğiniz olduğuna göre vergi ve rapor masrafınız olmayacak, sadece kurs ve sınav ücreti gideriniz var. İyi günler.

  1. Henüz geri izleme yok.
Yorum Sayfaları: Önceki « 1 2 3 Hepsini Göster