Özel güvenlik sektörünün merakla beklediği yasa değişikliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Aşağıdaki metinhttp://www.resmi-gazete.org/tarih/20110412-1.htm adresinden alınmıştır.
Yenileme eğitimi kaldırılmamıştır.
12 Nisan 2011 SALI
Resmî Gazete
Sayı : 27903
KANUN
BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 6215 Kabul Tarihi: 29/3/2011MADDE 1 –10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 5 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.“Bu şirketler tarafından üçüncü kişi, kurum ve kuruluşlara sağlanacak koruma ve güvenlik hizmetleri, hizmetin başladığı gün mesai saati bitimine kadar ilgili valiliğe yazılı olarak bildirilir. Acil ve geçici nitelikteki koruma ve güvenlik hizmetlerinde süre kaydı aranmaz.”MADDE 2 –5188 sayılı Kanunun 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, üçüncü ve beşinci fıkraları madde metninden çıkarılmıştır.“Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler ile özel güvenlik şirketlerinde, alarm izleme merkezlerinde ve özel güvenlik eğitimi verecek kurumlarda kurucu ve/veya yönetici olarak çalışacaklar hakkında valilikçe güvenlik soruşturması yapılır. Soruşturma sonucu olumlu olanlara, bu Kanunun 14 üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla bitirmiş olmak şartıyla, valilikçe çalışma izni verilir. Ateşli silah taşımayacak özel güvenlik görevlileri hakkında sadece arşiv araştırması yapılır. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması bir ay içinde tamamlanır.Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması her beş yılda bir yenilenir.”MADDE 3 –5188 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Özel güvenlik temel eğitimi teorik ve pratik eğitim ile silah eğitiminden oluşmak üzere yüz yirmi ders saatinden; yenileme eğitimi altmış ders saatinden az olmamak üzere düzenlenir. Yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksek okullarından mezun olanlar ile fakülte veya meslek yüksek okullarının güvenlikle ilgili bölümlerinden mezun olanlarda silah eğitimi dışında özel güvenlik temel eğitimi şartı aranmaz. Genel kolluk kuvvetlerinden ve Milli İstihbarat Teşkilatından emekli olanlar ile en az beş yıl bu görevlerde çalıştıktan sonra kendi istekleriyle görevlerinden ayrılmış olanlarda, özel güvenlik temel eğitimi şartı ve Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen eğitim şartı aranmaz.
Özel güvenlik eğitimi, ücreti karşılığında İçişleri Bakanlığınca verilebileceği gibi, Bakanlıktan faaliyet izni alan özel eğitim kurumlarınca da verilebilir. Yeterli bina, araç, gereç ve personel bulunması şartıyla özel güvenlik yenileme eğitimi, valiliğin izniyle güvenlik hizmetinin sağlandığı yerde verilebilir. Özel güvenlik eğitimi verecek kurumların kurucu ve yöneticilerinde 5 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlar aranır.”
Sırf bu sayfanızdan dolayı yenileme egiyimini kurumunuzdan aldım.
özel güvenlik bölümü mezunları şikayetlerini bimer e yazsınlar.
2-3 yıl oku.diyetisyen raporu (boy kilo endeksi) bile istiyorlar.ama hiç bir artısı yok.devlet koruma memuru alıyor.tahsilin adı bile yok.zaten 10 tane diploman olana kadar 1 tane dayın olsun yeter malesef..
Sırf bu sayfanızdan dolayı yenileme egiyimini kurumunuzdan aldım.
özel güvenlik bölümü mezunları şikayetlerini bimer e yazsınlar.
2-3 yıl oku.diyetisyen raporu (boy kilo endeksi) bile istiyorlar.ama hiç bir artısı yok.devlet koruma memuru alıyor.tahsilin adı bile yok.zaten 10 tane diploman olana kadar 1 tane dayın olsun yeter malesef..