Ankara Güvenlik

  • ANA SAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • EĞİTİMLERİMİZ
    • SİLAHLI  ÖZEL GÜVENLİK TEMEL  EĞİTİMİ
    • SİLAHSIZ  ÖZEL GÜVENLİK TEMEL  EĞİTİMİ
    • SİLAHLI  ÖZEL GÜVENLİK YENİLEME  EĞİTİMİ
    • SİLAHSIZ  ÖZEL GÜVENLİK YENİLEME  EĞİTİMİ
    • SİLAHSIZ’DAN SİLAHLIYA GEÇİŞ (FARK) EĞİTİMİ
    • HİZMET İÇİ ATIŞ EĞİTİMİ
    • HİZMET İÇİ EĞİTİM
  • REFERANSLARIMIZ
  • MEDYA
  • İLETİŞİM
  • KVKK
  • Home
  • Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi
  • 5188 Sayılı Kanun Değişikliği (Yenileme Eğitimi Kalkmadı)

5188 Sayılı Kanun Değişikliği (Yenileme Eğitimi Kalkmadı)

5188 Sayılı Kanun Değişikliği (Yenileme Eğitimi Kalkmadı)

by admin / Salı, 12 Nisan 2011 / Published in Özel Güvenlik Yenileme Eğitimi

  

Özel güvenlik sektörünün merakla beklediği yasa değişikliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Aşağıdaki metinhttp://www.resmi-gazete.org/tarih/20110412-1.htm adresinden alınmıştır.

  

Yenileme eğitimi kaldırılmamıştır. 

12 Nisan 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 27903
KANUN
BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN            Kanun No. 6215                                                                                  Kabul Tarihi: 29/3/2011MADDE 1 –10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 5 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.“Bu şirketler tarafından üçüncü kişi, kurum ve kuruluşlara sağlanacak koruma ve güvenlik hizmetleri, hizmetin başladığı gün mesai saati bitimine kadar ilgili valiliğe yazılı olarak bildirilir. Acil ve geçici nitelikteki koruma ve güvenlik hizmetlerinde süre kaydı aranmaz.”MADDE 2 –5188 sayılı Kanunun 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, üçüncü ve beşinci fıkraları madde metninden çıkarılmıştır.“Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler ile özel güvenlik şirketlerinde, alarm izleme merkezlerinde ve özel güvenlik eğitimi verecek kurumlarda kurucu ve/veya yönetici olarak çalışacaklar hakkında valilikçe güvenlik soruşturması yapılır. Soruşturma sonucu olumlu olanlara, bu Kanunun 14 üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla bitirmiş olmak şartıyla, valilikçe çalışma izni verilir. Ateşli silah taşımayacak özel güvenlik görevlileri hakkında sadece arşiv araştırması yapılır. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması bir ay içinde tamamlanır.Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması her beş yılda bir yenilenir.”MADDE 3 –5188 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Özel güvenlik temel eğitimi teorik ve pratik eğitim ile silah eğitiminden oluşmak üzere yüz yirmi ders saatinden; yenileme eğitimi altmış ders saatinden az olmamak üzere düzenlenir. Yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve meslek yüksek okullarından mezun olanlar ile fakülte veya meslek yüksek okullarının güvenlikle ilgili bölümlerinden mezun olanlarda silah eğitimi dışında özel güvenlik temel eğitimi şartı aranmaz. Genel kolluk kuvvetlerinden ve Milli İstihbarat Teşkilatından emekli olanlar ile en az beş yıl bu görevlerde çalıştıktan sonra kendi istekleriyle görevlerinden ayrılmış olanlarda, özel güvenlik temel eğitimi şartı ve Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen eğitim şartı aranmaz.

Özel güvenlik eğitimi, ücreti karşılığında İçişleri Bakanlığınca verilebileceği gibi, Bakanlıktan faaliyet izni alan özel eğitim kurumlarınca da verilebilir. Yeterli bina, araç, gereç ve personel bulunması şartıyla özel güvenlik yenileme eğitimi, valiliğin izniyle güvenlik hizmetinin sağlandığı yerde verilebilir. Özel güvenlik eğitimi verecek kurumların kurucu ve yöneticilerinde 5 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartlar aranır.”

  • Tweet

About admin

What you can read next

Kimliğini "SİLAHLI" Yenilemek İsteyenlerin Dikkatine
Yeni Kimlik Kartı Süre Uzatımı
Yenileme Eğitimi Alanların Kimlik Müracaatı İçin Hazırlaması Gereken Belgeler

1 Comment to “ 5188 Sayılı Kanun Değişikliği (Yenileme Eğitimi Kalkmadı)”

  1. gönüllerin amiri :) says :
    19 Şubat 2015 at 11:19

    Sırf bu sayfanızdan dolayı yenileme egiyimini kurumunuzdan aldım.
    özel güvenlik bölümü mezunları şikayetlerini bimer e yazsınlar.
    2-3 yıl oku.diyetisyen raporu (boy kilo endeksi) bile istiyorlar.ama hiç bir artısı yok.devlet koruma memuru alıyor.tahsilin adı bile yok.zaten 10 tane diploman olana kadar 1 tane dayın olsun yeter malesef..

Ankara Web Tasarım
  • Kullanım Hakları
  • Gizlilik Sözleşmesi
HIZLI MENÜ
  • ANA SAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • EĞİTİMLERİMİZ
  • REFERANSLARIMIZ
  • MEDYA
  • İLETİŞİM
  • KVKK
ANKARA ÖZEL GÜVENLİK
  • DERS NOTLARI
  • ÇIKMIŞ SORULAR
  • KİMLER ÖZEL GÜVENLİK OLAMAZ?
  • POLİGONUMUZ
  • BELGE ÖRNEKLERİ
  • KİMLİK KARTI BAŞVURU RANDEVUSU
  • SINAV SONUÇLARI
  • S.S.S.
  • SINAV TAKVİMİ
  • KANUN VE YÖNETMELİKLER
  • E-DEVLET KİMLİK BAŞVURUSU
  • ONLINE SINAVLAR
İLETİŞİM
  • Atatürk Bulvarı Kalaçlar İşhanı No: 85/5-7-8 Kızılay/ANKARA
  • 0312 418 13 06
  • 0 530 206 83 38
  • 0 533 409 51 62
  • 0 312 418 13 07
  • info@ankaraguvenlik.com.tr
© 2000 Ankara Özel Güvenlik | All rights reserved.

Powered by Vegasis Medya

TOP

WhatsApp

Hemen Ara